Het is inmiddels lang geleden dat ik hier iets van me heb laten horen. Niet helemaal hoe ik het voor ogen had toen ik Biowijde in de lucht bracht, maar het is even niet anders. Ik heb de afgelopen maanden heel veel gepraat. Met heel veel mensen die meer verstand hebben van biologisch winkelieren dan ik. Mijn netwerk is in ieder geval enorm verbreed, dat is sowieso een mooie bijkomstigheid.

Biowijde heeft zelfs een plekje gekregen in de media! Fotografe Nadja Willems uit Soest heeft een fotoreportage gemaakt van ondernemers die in Coronatijd een switch hebben gemaakt. Ik ben trots op het resultaat!

Nu en later

Waar het eigenlijk om draait (en dat zal geen verrassing zijn), is geld. Het starten van een fysieke winkel kost simpelweg geld. Geld voor huur, inrichting, apparatuur, voorraad etcetera. En dat is op dit moment door verschillende oorzaken een enorme drempel. Als ik het nodige geld in mijn achterzak had zitten, was Biowijde denk ik al wat verder gevorderd. Maar goed, dat is helaas niet zo. Mocht jij investeerders kennen die wellicht interesse hebben: laat het weten. Mogelijk dat crowdfunding nog een optie is, maar op dit moment wil ik me daar nog niet mee bezig houden.

Micheile Henderson - Unsplash

Wat ik in ieder geval wil doen, is Biowijde gaan inrichten als platform. Een plek waar je kunt vinden waar je bijvoorbeeld verpakkingsvrij kunt winkelen in de regio. Of waar je lokaal bij de boer kunt winkelen. En welke online initiatieven er zijn die mogelijk aanspreken. En om daar meteen mee te beginnen, noem ik het initiatief uit Houten: Binkel.nl

Binkel

Binkel is een initiatief waarbij je via een webshop biologische boodschappen kunt doen bij groothandel BD-Totaal. Sinds maart richten zij zich ook op de particuliere markt in de regio. Binkel beschrijft het zelf als volgt:

Wij zijn de online winkel voor de dagelijkse boodschappen. Met echt eten, biologisch geteeld en zoveel mogelijk uit de regio. Wij leveren als groothandel sinds 1993 aan zorginstellingen en horeca. Vanaf maart dit jaar aan particulieren in Utrecht en omgeving. Direct van de groothandel bieden wij u biologische producten voor een aantrekkelijke prijs. Wij besteden aandacht aan het verminderen van het gebruik van plastic. Zo zorgen we samen voor uw gezondheid en dat van de natuur. Veel plezier bij het bestellen!

Binkel.nl

Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *